субота, 19. јул 2014.

Гдје ће им душа!?

Тужилаштво Србије отворило је истрагу у вези измирења дуга Српске према Србији за задравствене услуге...Десетине је таквих фиктивних уговора. Стотине милиона  покрала је здравствена и фармацеутска мафија чији је шеф Ранко Шкрбић.Његов сат на руци вриједи колико читава имовина једног честитог српског домаћина. Његов сат на руци вриједи онолико колико су једном просјечном Србину у наслијеђе оставили ђедови, а он надограђивао.
И тај просјечан Србин са 65 година, зарад тог министарског сата, мора да плаћа прескупе партиципације код љекара, партиципације за лијекове и да чека сагласност ФЗО за сваки сложенији налаз попут магнетне резонансе или ЦТ-а.А читав је живот издвајао за ФЗО. Све нестаде у министарском сату, јахти, вилама.Неко је у власти процијенио да пензионери не треба да једу. Доста им је дати да плате струју и купе лијекове. Од хљеба се гоји, па то може изазвати мождани удар, а власт води рачуна о здрављау нације.
И од оних 331 КМ просјечне пензије, пензионер мора издвојити и 40 КМ за личну карту.Онај први није био једини министар. Има их још који желе исти сат, вилу на егзотичном мјесту. Све кум и рођак до рођака. Додикови и Златкови.Миле&Злаја.
Не знам имају ли родитеље, да ли их се икада сјете, погледају их у очи. Не знам да ли су способни да у oчима пензионера кога сретну на улици препознају свог оца, мајку, баку, дједа!? Да ли у њиховим сузним очима макар некада виде очи својих родитеља!?
Да ли су чули за ону народну  изреку - отето, проклето!