субота, 24. јануар 2015.

Ко је чуо за Тучића?

Жао ми је што се политика СНСД своди на импровизацију, што показује случај са оставком министра Тучића.СНСД је као против извоза оружја у Украјину, па је министар поднио оставку. А чињенице су:
1. Сагласност за извоз дали су замјеница министра иностраних послова Ана Тришић-Бабић и замјеник министра одбране Живко Марјанац.
2. Тучић је могао блокирати извоз једино да остане на тој позицији. Његовом оставком, потпис ће сигурно дати његова замјеница из СДП.
И Тучић је требао поднијети оставку јер :
1. Није ништа учинио да добијемо зелено свјетло за извоз млијека у ЕУ, због чега мљекари годишње губе 22 милиона евра. Дозволу нисмо добили јер су Тучић и Влада РС инсистирали да на листи извозника буде и Фармланд који није задовољавао услове.Умјесто да рјешава проблем Тучић нам је објашњавао како је инспекција из Даблина долазила чак четири пута у Србију прије него што су добили дозволу за извоз млијека и то давне 2008. године, те да ће код нас поново доћи у септембру 2014. године и тада ћемо добити дозволу. Прође септембар, на прагу је и фебруар, од мисије ни гласа, а министар се при томе никада није удостојио да позове мљекаре и ријеши проблем. Примио их је тек када су се одлучили за протест.
2.Предложио је Закон о царинској политици којим урушава надлежности РС, што је својим дописом потврдио и министар финансија Зоран Тегелтија.

3. Ријетко се ''указивао'' на послу. Навраћао је тек у пролазу на путу ка сарајевском аеродрому и лету ка свјетским дестинацијама.
4. Иако Министарство има сасвим довољан број запослених, а политика РС је да се не гомила администрација на нивоу БиХ, расписао је конкурс за десетак нових радних мјеста ради запошљавања партијских активиста.